Blauwe zone in Heide breidt uit naar Willy Vandersteenplein


woensdag, 1 februari, 2017
Blauwe zone in Heide breidt uit naar Willy Vandersteenplein

De parking op het Willy Vandersteenplein in Heide wordt een zone met beperkte parkeertijd. De maatregel werd goedgekeurd door de gemeenteraad en kwam er op vraag van de winkels op het plein.

“De bestaande blauwe zone in de Heidestatiestraat en de stationsomgeving wordt daarmee uitgebreid. Het winkelcentrum wordt druk bezocht met de wagen en het is steeds moeilijker om er een parkeerplaats te vinden. Er zijn ook langparkeerders die er al staan  voor de openingsuren van de winkels, vaak pendelaars die de trein in Heide nemen”, zegt burgemeester Lukas Jacobs, bevoegd voor lokale economie. Vanaf 1 maart 2017 moeten bezoekers met de wagen op het plein de parkeerschijf gebruiken. Hierdoor kan men twee uur gratis parkeren. Bij overschrijding van deze termijn of het niet leggen van de parkeerschijf moet men een belasting van € 25 betalen. De lokale politie controleert wekelijks op het gebruik van de parkeerschijf.

“De gemeente gaat de parking op het Willy Vandersteenplein dit jaar ook nog verder uitbreiden”, zegt Lukas Jacobs. “We zullen een achtertuin van 240 m² aankopen van een aanpalende eigenaar. Die ligt tegen de parkeerruimte voor de Action. Na de aanleg is er nog ruimte voor 15 bijkomende parkeerplaatsen. Vandaag zijn dat er zo'n 150.”